Peren-rozijnenbrood

Wij hebben geen broodoven, dus alles moest in het bakblik gebeuren. Nooit voordien geprobeerd, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

peren-rozijnenbroodIngrediënten:

  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g havermout
  • 1 grote peer, geschild
  • 100 g rozijnen
  • 40 g mengeling bruine en witte suiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl kruiden (mengeling kaneel, nootmuskaat en gember)
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 el appel- of perensap
  • 2 el gesmolten boter
  1. Doe de havermout en suiker in een kom en meng het appelsap en de gesmolten boter eronder. Meng alles goed en laat 15 minuten rusten.
  2. Vet een bakblik (voor brood 450 g) in en bekleed het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Rasp de peren en voeg samen met het bakmeel (beetje bij beetje), de rozijnen, bakpoeder, kruiden en het ei toe aan het mengsel. Goed mengen.
  4. Schep het beslag in het bakblik en bak 60 minuten in de oven.
  5. Prik erin om te testen. Als het deeg nog aan de breinaald blijft kleven, is het brood vanbinnen nog niet gaar.
  6. Laat op een rooster afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *