Tortillataart ofte Mexicaanse lasagne

Manlief vroeg al een tijd naar ‘Mexicaans’. Ik wou hem niet zomaar de eerste de beste Mexico-kit voorschotelen, dus ik maakte hem deze overheerlijke tortillataart. Als je dan te horen krijgt dat je een restaurant zou moeten beginnen, dan weet je weer waarvoor je het doet. De liefde van de man gaat door de maag, speel hier op in!

Voor 2 personen:

  • 6 tortilla’s (rond of durum ngl de vorm van je ovenschotel)
  • 1 rijpe avocado
  • 2/3 potje zure room
  • 1 blik rode bonen
  • 1/2 pot fajita saus (salsa saus)
  • 100 g gemalen kaas
  • sla + slasaus voor erbij
  1. Bonen laten uitlekken en even opwarmen in de microgolf.
  2. Avocado schillen, pit verwijderen en in partjes snijden.
  3. Leg een tortilla op de bodem van de ovenschotel. Doe hier op 1/3 van de rode bonen en verdeel hierover 1 el zure room en wat gemalen kaas.
  4. Bedek met een tortilla. Leg hierop 1/3 van de partjes avocado en besmeer met de fajita saus.
  5. Bedek met een tortilla met daarop bonen/zure room/kaas en ga zo verder tot je eindigt met avocado en saus.
  6. Strooi hierover de resterende kaas.
  7. Zet 25 minuten op 200° in de oven.
  8. Serveer met wat sla/salade.

P.S. In plaats van zure room neem ik eigenlijk ook vaak een potje Griekse yoghurt

2 thoughts on “Tortillataart ofte Mexicaanse lasagne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *