Provençaalse aardappellasagne

Deze aardappellasagne/aardappelgroententorentjes waren erg lekker. Als je weinig tijd hebt, kan jij echter net zo goed de groenten gewoon in een ovenschotel leggen en bedekken met de schijfjes geitenkaas, anders steekt er toch wel veel tijd in. Serveer er eventueel een eenvoudig slaatje bij.

Voor 2 personen (4 torentjes):

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1/2 aurbergine
  • 1 tomaat
  • 1 gele paprika
  • rolletje geitenkaas
  • provençaalse kruiden
  • zout
  • olijfolie
  1. Was de aardappelen en snij ze zonder te schillen in schijfjes. Kook 9 minuten in de microgolf op 900W.
  2. Snij de halve aubergine in plakken en bak in wat olijfolie. Van de paprika snij je 4 grote ronde/ovale platte stukken. Bak ook deze even in olijfolie. Voor je de groenten uit de pan haalt bestrooi je ze met provençaalse kruiden en wat zout. Snij de tomaat in 4 schijven.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Giet de aardappelen af en kruid ook deze met provençaalse kruiden en een klein beetje zout.
  5. Bestrijk een ovenschotel met olijfolie.
  6. Maak in de schotel torentjes te beginnen met een schijf aardappel (of twee kleine naast mekaar), leg hierop een schijf aubergine, weer aardappel, paprika, aardappel, tomaat en aardappel.
  7. Snij plakjes geitenkaas af en leg deze boven op de torentjes. Zet alles vast met tandenstokers.
  8. Zet 20 minuten in de oven. Eventueel op het einde even afgrillen.

One thought on “Provençaalse aardappellasagne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *