Gevulde paprika op zijn Indisch

Wij aten deze paprika’s met chapati. Dat recept vind je hier terug.

Voor 2 personen:

  • 2 gele paprika’s
  • 1 aubergine
  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 1/2 rode ui
  • 2,5 cm gemberwortel
  • 1/3 tl knoflookkruiden
  • 1/2 tl komijn
  • wat kurkuma
  • 1/2 tl korianderzaad
  • snuifje cayennepeper
  • peper, zout
  • arachideolie
  1. Snij het bovenste van de paprika af en verwijder steel en zaadlijsten. Kook gedurende 4 minuten in een afgesloten schaal in de microgolf op 900W met een klein beetje water op de bodem. Laat uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook gedurende 5 minuten met aanhangend vocht op 750W in een afgesloten microgolfkom.
  3. Warm de oven voor op 180°.
  4. Snij de aubergine in blokjes en bak deze kort in wat arachideolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak samen tot ze lichtbruin zien. Zet apart.
  5. Verhit weer wat olie in de pan en voeg hier de kruiden bij. Laat enkele seconden bakken en voeg dan de aardappel/aubergineblokjes terug toe. Voeg 1/2 dl water toe en 1 el citroensap en kook verder tot het vocht weg is. Kruid met peper en zout.
  6. Zet de paprika’s in een ovenschotel en vul met het mengsel. Sprenkel er nog wat olie over. Gedurende 30 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *