Zelfgemaakt vegetarisch stoofvlees van seitan

Je bent er even mee bezig, maar het is heerlijk. Friet stoofvlees op zijn vegetarisch!

Voor 3 personen:

  • 400 g seitan (stuk of brokken)
  • 1 flesje Maredsous (of ander donker bier)
  • 2 kleine uien
  • 2 stukken peperkoek
  • 3,5 beschuit
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 65 g boter
  • 3 teentjes look
  • 1 tl tijm
  • 2 tl mosterd
  • 3 el stroop
  • 1 el tomatenketchup
  • peper, zout
  1. Snipper de ui en maak de look fijn. Smelt boter in een kookpot en stoof hierin de ui met look, laurier, tijm en kruidnagel.
  2. Snij de seitan in stukjes en voeg bij de ui. Kruid met peper en zout. Laat 7 minuten stoven.
  3. Voeg bier, water, bouillonblokje, peperkoek, verkruimelde beschuit, mosterd, ketchup en stroop toe en laat pruttelen tot de saus ingedikt is (zonder deksel). Regelmatig roeren. Dit kan proces kan een uur duren.Serveer met frieten en wat rauwkost. Smakelijk!

7 thoughts on “Zelfgemaakt vegetarisch stoofvlees van seitan”

  1. Hmmm, klinkt lekker! Ik wil dit ook al een hele tijd proberen, maar ben er nog niet toe gekomen.

  2. Dank voor het recept. Dit is nou echt iets waar ik naar op zoek ben. In Nederland eten we dit met gekookte rode kool met appeltjes. Het heet dan hachee.

  3. vanmiddag gemaakt en echt super lekker ( wel zonder peperkoek klaargemaakt :-) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *