Chilisoep met tortillachips en cheddarsaus

IMG_0880Voor 4 personen:

  • 1 groene paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 uien
  • 260 g zoete maïs (blik)
  • 1 blik rode bonen
  • 1 pot fajitasaus
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el bouillonpoeder + 1 l water
  • 2 schellen cheddar (tenzij kleine vierkantjes, dan 4)
  • 2 à 3 el room
  • wat bieslook
  • tortillachips natuur
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • zout, peper
  1. Was de paprika. Verwijder de pitjes en snij in reepjes. Pel de uien en snij in halve ringen.
  2. Doe wat olijfolie in een soeppot. Stoof de ui en paprika kort aan. Meng de tomatenpuree eronder.
  3. Voeg de bouillon, het water en de fajitasaus toe en laat 15 minuten doorkoken.
  4. Laat de maïs en bonen uitlekken. Voeg deze toe aan de soep en laat nog 8 minuten verder koken. Kruid met chilipoeder en wat peper en zout.
  5. Verbrokkel de kaas in een kommetje. Giet de room erover. Zet kort (20-30 sec) in de microgolf op 750 Watt en meng goed onder mekaar, samen met wat chilipoeder en wat zout.
  6. Doe de soep in borden. Leg er wat tortillachips op. Doe hierover wat cheddarsaus en bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *