Lasagne met tomatensaus en pestogroenten

Yummie yummie

Voor 2 personen:

  • 9 lasagnevellen
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 170 g champignons, in schijfjes
  • 2 el pesto
  • 220 ml bechamelsaus
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1/2 bouillonblokje
  • gemalen kaas
  • olijfolie
  • peper, nootmuskaat

Bereiding:

  1. Bak de groenten 5 minuten in olijfolie. Meng de pesto eronder en bak verder tot de groenten gaar zijn. Kruid met wat peper.
  2. Maak 220 ml bechamelsaus (klontje boter laten smelten, bloem doorroeren, goed roerend melk toevoegen). Meng hieronder de tomatenpuree en het verkruimeld stuk bouillon. Kruid met nootmuskaat en peper.
  3. Leg een laagje groenten in een ovenschotel. Leg hierop 3 lasagnevellen. Bedek met een laagje groenten, tomatensaus en weer een laagje lasagne. Herhaal deze stap nog een keer. Verdeel de laatste groenten en saus over de lasagnevellen en bestrooi met gemalen kaas.
  4. 40 minuten op 200°C in de oven.

One thought on “Lasagne met tomatensaus en pestogroenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *