Rijstsalade met gegrilde groenten

Zomer in België! Salade op het bord.

Voor 2 personen:

  • 1 kleine courgette
  • 1 aubergine
  • 75 g rijst
  • 1 tomaat
  • 100 g feta
  • 5 el balsamico
  • 5 blaadjes basilicum
  • wat sla (hier jonge sla, andijvie en tuinkers)
  • olijfolie
  • zout, peper
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el appelazijn
  1. Snij de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Strooi er zout over. Na een tijd trekken zout eraf spoelen en goed droogdeppen.
  2. Leggen de aubergine en courgette op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Zet gedurende 20 minuten onder de grill.
  3. Kook de rijst. 
  4. Ontpit de tomaat en snij de rest in blokjes. Snij de feta in kleine blokjes. Was de sla.
  5. Als de rijst klaar is, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
  6. Meng een lepel olijfolie onder de rijst. Roer de balsamico, tomaat en feta onder de rijst.
  7. Meng de ketchup met azijn en olijfolie. Kruid met peper.
  8. Schik de gegrilde groenten en sla op een bord. Verdeel de rijst erover. Snipper de basilicum over de rijst. Verdeel de dressing over het bord en de rijst.
Serveer met wat brood of falafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *