American Cookies

2013-08-17 20.15.31Beetje groot uitgevallen, maar erg lekker! (poging 2: 1 goede tl deeg per koekje geeft normale maat)

Voor 16 koeken:

  • 250 g bloem
  • 1/2 tl baksoda
  • 240 g pure chocolade
  • 170 g gesmolten boter
  • 200 g bruine suiker
  • 100 g witte suiker
  • 1 el vanille essence
  • 1 ei + nog een dooier
  1. Hak de chocolade in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 170°.
  3. Meng bloem met baksoda.
  4. Roer de boter en suikers door mekaar. Meng ook de vanille eronder en voeg de eieren toe. Meng dit mengsel voorzichtig onder de bloem.
  5. Roer de chocoladestukjes onder het deeg.
  6. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop hoopjes deeg (een 2 el) op 7 van mekaar.
  7. Zet in de oven en laat 17 minuten bakken.
  8. Laat even afkoelen en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *