Bosbessencheesecake

Niet zo moeilijk, wel erg lekker!

Benodigdheden:

  • 400 g verse roomkaas natuur
  • 200 g volle platte kaas
  • 160 g suiker
  • 15 volkoren speculoosjes (vb. Vermeiren)
  • 65 g bakboter
  • 100 g melkchocolade
  • 140 g bosbessen
  • 3 eieren
  • 1 limoen

Aan de slag:

  • Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe de koekjes in een zakje en sla ze fijn. Verwarm de boter kort in de microgolf tot deze gesmolten is en meng onder de koekjes. Druk dit goed aan met een lepel als bodem van de taart.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de chocolade kort in de microgolf en smeer over de bodem.
  • Meng de kazen met de suiker en eieren. Klop onder mekaar. Pers de limoen en voeg het sap toe, samen met de bessen.
  • Bak de taart gedurende 45 minuten op 175 graden en nadien nog een 20 minuten op 100 graden.
  • Laat afkoelen op een rooster en laat nadien minstens 2u in de frigo stijven.
  • Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *