Levensboom – Hasselt

Met 2 kinderen in huis ga je nog zelden uit eten. En zeker zelden goed uit eten. Een vegetarische pasta hier, een wok daar. Maar echt veel culinairs komt er niet aan te pas.

Gisteren eindelijk wel nog eens. We hadden een tafel gereserveerd in Levensboom in Hasselt. We waren er vroeger al geweest, maar het concept is er ondertussen veranderd. Waar je er vroeger kon kiezen tussen veggie of vis, is deze laatste volledig van de menu verdwenen en is alles er zelfs vegan.

We kozen de driegangenmenu. Voorgerecht en dessert lagen vast, voor het hoofdgerecht konden we kiezen tussen twee mogelijkheden.
Het voorgerecht was een heerlijk tapasplankje met enkele vernieuwende dingen zoals gerookte wortel (‘alternatief’ voor gerookte zalm), chips van boerenkool en allerlei andere lekkernijen.
Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijk assortiment aan seizoensgroenten, allemaal erg verfijnd klaargemaakt; perfect beetgaar en met lekkere sausjes. Voor mij waren de groenten vergezeld van quinoakroketjes, voor mijn partner van bladerdeeghapjes gevuld met linzen. Zoveel heerlijkheden op een bord. Tongstrelend.
Voor het dessert kregen we weer een plankje voorgeschoteld. Met brownie, witte chocolademousse en chocolademousse van avocado en banaan.
Afsluiten deden we met een koffie en het wijselijk besluit: hier moéten we echt wel vaker komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *