De tijd was rijp om nog eens een recept van Vegetarisch Fit te testen. Deze keer gekozen voor het recept Goed gevuld. Een gevulde tomaat met spinazi-feta-puree. En ze waren te pruimen!
Benodigdheden voor 2 personen:
- 120 g diepvries bladspinazie
- 6 tomaten
- 1/2 ui
- zout
- 60 ml melk
- 1/2 zakje aardappelpureepoeder
- 50 g feta
- 1 teentje knoflook
- witte peper
- nootmuskaat
- 100 ml slagroom
- 2 el gehakte peterselie
Wat met deze dingen te doen (25 minuten + 30 minuten bakken):
- Spinazie laten ontdooien. Tomaten wassen, deksels eraf snijden en vrucht met lepel voorzichtig uithollne. Uitgehold vruchtvlees in blokjes snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Oven voorverwarmen op 220° (heteluchtoven 200°). Het water met wat zout aan de kook brengen, van het vuur nemen en melk en puree toevoegen en roeren. Verbrokkelde schapenkaas, spinazie en geperste knoflook toevoegen en met peper en nootmuskaat op smaak brengen.
- Ui, tomatenblokjes, room en peterselie over ingevette ovenschotel verdelen, met zout en peper op smaak brengen. Tomaten vullen met de puree, dekseltjes erop en in oven zetten voor een half uur.
Wij serveerden ze met reepjes croque basilicum.