African Queen – Gent

Ondertussen al enkele weken geleden werd ik in Gent geïnviteerd bij ‘een studiegenoot’. We probeerden de African Queen uit, een restaurantboot op de Achterleie. Wereldkeuken op het water.

Mijn verwachtingen lagen best hoog. 3 originele vegetarische keuzes, waarvan ik de mafé nam. Rijst met groenten en pindasaus. Ik kreeg een bord met rijst, daarop rode saus pindasaus en een toefje raketsla. In de geur kwam de pinda goed naar boven, in de smaak minder. De saus was gewoon pikant, maar had voor de rest weinig tot geen smaak. Ook de groenten smaakten niet meer apart door. De sla, die waarschijnlijk handig was geweest om te blussen, dreef na een tijdje volledig door de saus en miste dus zijn doel.

Het mag wel gezegd worden dat tafelgenoten die de wok met asperges namen en kip of vis wel tevreden waren. Op hun website zie ik dat hun menu steeds verandert. Opnieuw staan er heerlijke suggesties op de lijst. Ik denk dat ik ze toch nog een tweede kans moet geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *