Tefal Comfort Touch

Een tijd geleden kreeg ik van Tefal 2 pannen toegestuurd, om te testen. Het waren een wok en een pan uit het gamma ‘Comfort Touch’. Deze zijn bekleed met ‘Intensium’ in plaats van Teflon. Volgens de schuurtest en melktest zou dit soort bodem een erg lange levensduur hebben. De pan wordt nog even in de kast bewaard omdat ik er nog enkele in gebruik heb. De wok werd stante pede op het vuur gezet. Ik was er heel tevreden van, maar wou het bloggen even afwachten. Ik ben namelijk al vaker dolblij geweest met een nieuwe pan, om dan enkele maanden later te merken dat het plezier maar van korte duur zou zijn (aanbakken, beschadiging bovenlaag).

Nu zijn we 3 maanden verder en ik moet toegeven dat ik er nog steeds blij mee ben. Ik kan me niet herinneren dat er in mijn nieuwe wok (die ik niet enkel gebruik om te wokken) al iets is aangebrand, zelfs niet bij gebruik van olijfolie. Ook het afwassen gaat heel gemakkelijk met een zacht sponsje. Ben er heel tevreden mee!

Ook nog even de volgende opmerking: er wordt vaak beweerd dat bij schade de anti-aanbaklaag van Tefal kankerverwekkend zou zijn. Dit is echter niet het geval, de onschadelijkheid van de bodem van Tefalpannen is zelfs erkend door de WHO!

One thought on “Tefal Comfort Touch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *