Citroencake

Hmm. Zo lekker dat hij bijna op was toen de foto werd getrokken.

  • 200 g bloem
  • 160 g suiker
  • snuifje zout
  • 10 g bakpoeder
  • 3 eieren
  • 40 g zachte boter
  • 120 g arachideolie
  • sap van 2 citroenen
  • 1 tl citroenessence
  • 70 g poedersuiker
  • 1 el melk
  • enkele druppels citroenessence
  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Meng bloem met bakpoeder. Voeg het zout toe.
  3. Klop in een andere kom de eieren los, voeg de suiker, boter en olie toe. Meng goed. Voeg het citroensap en de citroenessence toe.
  4. Voeg de bloem onder het eiermengsel en klop met de mixer tot een glad beslag.
  5. Vet een cakevorm in en bestrooi met wat bloem.
  6. Doe het deeg in de vorm en zet gedurende 45 minuten op een rooster in de oven.
  7. Test met een breinaald of de cake gaar is en laat afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *