Chocolade

De dag is nog maar pas begonnen of ik denk al aan chocolade. Eigenlijk is het niet mijn schuld, maar die van de sint. Wat wil je immers als die lieve man meer chocolade brengt dan in je kast past. Chocolade blijkt echter ook erg gezond te zijn.

Hmm, niets nieuws, ik had al lang door dat dit zwarte goud menig dipje kan oplossen. Het zou echter ook goed zijn voor het hart. Uit studies blijkt cacaopoeder hoge concentraties flavonoiden te bevatten, een chemische stof die mogelijk een antioxyderende werking heeft en daardoor de schade kan voorkomen die veroorzaakt wordt door zogeheten vrije radicalen die in de bloedvaten. Bovendien zouden deze flavenoiden ook de klontering van bloedplaatjes afremmen, een proces dat verantwoordelijk is voor hartaanvallen en beroertes. Wie echter het meest van witte chocolade houdt heeft pech, daar zit deze stof niet in.

Toch nog even nageven dat 80% van de chocoladestudies werd gefinancierd door Mars Corporation, die momenteel zijn CocoaVia en M&M’s Dark moet promoten. Misschien toch even kritisch zijn?

2 thoughts on “Chocolade”

  1. Zelfs door dit weetje nog maar te lezen krijg ik er ook zin in… Mmh Toblerone of Côte d’or!

  2. Idem hier

    En te weten dat ik hier in frankrijk zit. Onbetaalbaar om hier goeie chocolade te vinden .. zucht

    En idd.. ik vraag mij toch ook wel af hoe ‘gezond’ chocolade is. Je kan het misschien maar goed vergelijken met wijn. Gezond maar met mate ?? Maar ik ben in ieder geval enthousiast om het te geloven.

    Groetjes en proficiat .. het paprika-gerecht-mediterraan ga ik hier een van de volgende dagen es proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *