Vegetariërs slimmer

Uit onderzoek blijkt een link te bestaan tussen een hoog IQ en vegetarisme. Niet zozeer dat je door geen vlees te eten slimmer wordt, maar wel dat iemand met een hoge intelligentie sneller voor het vegetarisme kiest, net zoals deze ook een ‘deftigere’ krant zal lezen. Deze bevinding, samen met het de veronderstelde positieve effecten van vegatarisme op gezondheid, zou zelfs deels een verklaring kunnen bieden voor het feit dat kinderen met een hoger IQ later minder coronaire hartaandoeningen krijgen.

Verder bleek dat vegetariërs vaker vrouwen zijn, uit een hogere sociale klasse komen en hoger geschoold zijn dan vleeseters. Jammer genoeg blijkt deze lijn zich niet verder te trekken in hun lonen.

One thought on “Vegetariërs slimmer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *