Ik weet niet of het ongeluk brengt, zo dingen op voorhand zeggen, melden of er zelfs al blij voor zijn. Toch durf ik het te wagen om mee te delen dat mijn liefste morgen enchillada’s voor mij gaat maken. Yummie yummie, een originele variant met een zeer lekkere ‘topping’. Hier alvast het recept, voor hem, maar ook voor jullie. Laat het smaken!
Wat men nodig heeft voor 2 personen:
- 1 grote ui
- 1/2 tl paprikapoeder
- 50g Griekse feta, fijn verkruimeld
- 1/2 el chilipoeder
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1/2 el gedroogde oregano
- 2 el verse korianderblaadjes
- 4 bloemtortilla’s
- 5 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt (of wat chilipoeder)
- 1 blik rode kidneybonen (400g)
- 1 blik tomatenstukjes (400g)
- 70 ml zure room
- zout
- peper
- Oven alvast voorverwarmen op 200°C. Verhit 2 el olie in pan, helft knoflook met rode pepers zachtjes gaar bakken. Tomaatstukjes en paprikapoeder erdoor roeren en 10 min laten pruttelen tot een dikke saus. Zout en peper toevoegen.
- 3 el olie in andere pan. Ui en rest knoflook fruiten. Rode bonen, chilipoeder en oregano toevoegen. In de blender doen en ruw mixen. Terug in pan en roerend opwarmen. Zout en peper bijvoegen.
- Smeer de tortilla’s in met een dun laag tomatensaus en doe er een strook bonenpuree op. Oprollen en in ovenschaal leggen. De rolletjes bestrijken met de overschot van de tomatensaus, de zure room en afwerken met de feta.
- 20-30 minuten in de oven
P.S. Verschrik niet na stap 2. Wat je dan in je blender hebt zitten, lijkt niet zo appetijtelijk, het is het echter des te meer.
Mei 2010
Vandaag maakte ik de echilladas met pitabroodjes (halveren en vullen met de tomatensaus en de bonenpuree, en afwerken zoals hierboven). Het was eigenlijk enorm lekker. Heb de broodjes kort geroosterd alvorens ze te vullen.