Bhaggar bhaji pulao (Indische gebakken groentenrijst)

Bhaggar bhaji pulao… veelbelovende naam voor een toch niet zo speciaal gerecht. Ik koos deze gebakken groentenrijst uit Vegetarisch Fit. Mijn tip: maak hem zoals het recept aangeeft, maar strooi er daarna gerust nog een kwak paprikapoeder over dat geeft meteen een boost aan dit eenpansgerecht! Laat het smaken.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 210120091150 g basmatirijst
 • zout
 • 1/2 paprika (wij hadden een hele)
 • 1 wortel
 • 1/2 courgette
 • 200 g chinese kool
 • 1/2 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl gemalen gember
 • 1 el ghee (wij namen een klontje boter en 2 geplette cashewnoten)
 • 100 g erwten
 • 1 el sojasaus
 • 1 mespuntje suiker
 • 1 tl zout
 • 1 el citroensap
 • 2 tl olie
 • 2 eieren

Recept:

 1. Kook 1 liter water en kook daarin de rijst met 1/2 theelepel zout beetgaar. De rijst afgeieten en met koud water laten schrikken.
 2. Zaadlijsten van de paprika verwijderen en in repen zijden. Wortel en courgette schillen. Kool wassen en laten uitlekken. Alle groenten in repen snijden. Knoflook hakken en met gember in hete ghee smoren. Groenten en erwten toevoegen en alles op smaak brengen met sojasaus, zout en suiker. 4 minuten roerbakken.
 3. Rijst toevoegen met 1 tl olie, citroensap en 1 el water. Goed mengen. In andere pan eieren bakken. Rijst met ei garneren en serveren (wij deze gewoon vlak voor we de rijst bij de groenten deden de eieren in de groentenpan om te roerbakken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *