Groentenmoussaka

Moussaka: gehakt met aubergines. De vleesvariant heb ik nooit in mijn leven gegeten. Vanavond een vegetarische versie geprobeerd. Aubergine stond evenwel niet in de ingrediëntenlijst. Dat is enigszins vreemd, maar ook deze ‘moussaka’ heeft zijn charmes.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 04022009001400 g vastkokende aardappelen, gekookt
  • 200 g vegetarische gyros (reformwinkel)
  • 1 rode paprika, 1 courgette en 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • verse tijm en oregano, gehakt
  • zout, zwarte peper, nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 250 g room
  • 150 g geitenkaasplakjes
  1. Ui pellen en fijn hakken. Olie verwarmen in pan en ui glazig bakken. Gyros toevoegen. Groenten schoonmaken en in blokjes snijden en meebakken in de pan. Krachtig met kruiden op smaak brengen.
  2. Oven voorverwarmen op 180° (hetelucht op 160°). Eieren splitsen. Geel met de room mengen en onder het mengsel roeren. Eiwit opkloppen en voorzichtig onder de rest roeren.
  3. Mengsel in ovenschotel (of vormpjes) doen en bedekken met dunne plakjes geitenkaas. 45 minuten bakken.

Vegetarische gyros heb ik nog nooit gegeten. Ik ben er ook niet achter gaan zoeken. Ik heb quornblokjes genomen, gemengd met 1 el tomatenketchup en bestrooid met chili- en paprikapoeder.

2 thoughts on “Groentenmoussaka”

  1. Hoi,

    Lijkt me erg lekker maar begrijp niet veel van stap 2. Wat bedoel je met “onder het mengsel roeren” ?

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *