Vegetarisch Valencia… of niet?

Dit weekend naar Valencia geweest. Op voorhand goed het internet doorzocht op vegetarische adresjes. 4 adressen opgeschreven, maar helaas, het mocht niet baten. De meeste waren gewoon dicht en bij een van hen stonden enkel vlees en vis op het menu. Ook voor de snelle hap ’s middags was het hard zoeken naar veggievriendelijke opties.

De zaak waar enkel vlees- en visgerechten op de kaart stonden was La Torrija. Dit restaurantje heeft ons wonderwel verrast door ons een heerlijke zelf ineengestoken maaltijd voor te stellen. Ze schotelden ons een zeer verse salade en een palet gegrilde groenten voor. Afgesloten met een lekker dessert en genoten van een fijne avond.

Als vervanging voor één van de gesloten plaatsen gingen we naar de Libanees. De Libanees? Ja, Beirut King, de Libanees, stel het u voor als een veredelde kebabzaak. We namen er een degustatiemenu en kregen na een frisse salade stuk voor stuk heerlijk hapjes aangedragen (o.a. falafel en verschillende pasteitjes). Nadien kregen we ook nog een theetje met een stuk platte kaastaart (?) met daaronder een koekje gedrenkt in ‘iets’ lekkers. Kortom, een aanrader.

Tot slot nog even een tip voor de snelle hap: broodje tortilla. Een eenvoudig broodje met een eenvoudig stuk tortilla ertussen. Oogt best saai, smaakt best lekker!

Beirut King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *