Om de vingers van af te likken. Oosterse basmatirijst met zoete sojasaus, groenten en dadels.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 5 dadels, ontpit en in fijne reepjes
- 1 builtje basmatirijst
- 1 kleine ui (of een halve grote)
- 1/2 rode en 1/2 gele paprika
- 2 stengels bleekselderij
- een beetje olijfolie
- 120 ml water
- 1/3 groentenbouillonblokje
- 2 el sojasaus
- 3 el mangosap (vb. blik mango)
- 1 el citroensap
- 1 el honing
Recept (±20 minuten)
- Snij de paprika en ui in blokjes, de selder in dunne schuifjes. Doe de groenten en dadels met wat olijfolie in een pan en pers er de knoflook bij. Laat even bakken.
- Ze de rijst aan de kook.
- Doe het bouillonblokje, water, sojasaus, mangosap, limoensap en honing bij de groenten en laat nog 10 minuten doorpruttelen.
- Roer vlak voor het serveren de afgegoten rijst onder de groenten in de pan.
Mmmmm,lekker, maar ook met couscous.
Was het ook al van plan eens met mie-nestjes te maken ;)