Rijstpannetje met zoete sojasaus

Om de vingers van af te likken. Oosterse basmatirijst met zoete sojasaus, groenten en dadels.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 090420090015 dadels, ontpit en in fijne reepjes
  • 1 builtje basmatirijst
  • 1 kleine ui (of een halve grote)
  • 1/2 rode en 1/2 gele paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • een beetje olijfolie
  • 120 ml water
  • 1/3 groentenbouillonblokje
  • 2 el sojasaus
  • 3 el mangosap (vb. blik mango)
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing

Recept (±20 minuten)

  1. Snij de paprika en ui in blokjes, de selder in dunne schuifjes. Doe de groenten en dadels met wat olijfolie in een pan en pers er de knoflook bij. Laat even bakken.
  2. Ze de rijst aan de kook.
  3. Doe het bouillonblokje, water, sojasaus, mangosap, limoensap en honing bij de groenten en laat nog 10 minuten doorpruttelen.
  4. Roer vlak voor het serveren de afgegoten rijst onder de groenten in de pan.

2 thoughts on “Rijstpannetje met zoete sojasaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *