Deze avond bij ons op tafel: aspergerisotto met een frisse salade. Geproefd en goed bevonden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 10 geschilde witte asperges
- 1 fijngesneden ui
- 2 el olijfolie
- 3 el slagroom
- 125 g rijst
- 1/2 dl witte wijn
- Parmezaanse strooikaas
- Zout
- Zwarte peper
Bereiding
- Asperges 10 minuten koken in ruim gezouten water, met koud water afspoelen en laten uitlekken. 7,5 dl van het kookvocht apart houden.
- Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van 1 cm snijden. ±1/4 deel van de stelen pureren, en de slagroom toevoegen.
- De ui in de olie zowat 5 min fruiten. Voeg de rijst toe en bak deze glazig (niet bruin). Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst. Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken. Voeg na 15 minuten de aspergestelen, -kopjes en de puree toe.
- Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaansekaas.