Panace butchy

Vandaag iets lokaals gegeten in Slovakije. We hadden geen brood bij voor onderweg dus aten we in een berghut. De Slovaakse taal zegt ons helemaal niets, dus vroegen we maar gewoon ‘iets vegetarisch’. Na even nadenken zeiden ze wel iets te hebben, iets zoets. Na vol spanning te wachten kregen we iets voorgeschoteld wat leek op een ruim overdreven bord ijs. Het bleken echter een soort broodjes te zijn, gevuld met confituur en rijkelijk overstrooid met een mengsel van cacao en bloemsuiker en overgoten met chocoladesaus.
Het was wel lekker maar veel te veel. Zelfs voor dappere wandelaars zoals wij lag het suikergehalte van deze panace butchy ver boven hetgeen zou mogen worden toegelaten in een gezond middagmaal.

3 thoughts on “Panace butchy”

  1. Ziet er wel hèèl lekker uit, iets voor de zoetekauwers. Juist ook zoiets gehad, een Dame Blanche :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *