Savooikoolpuree met ei en appelmoes

Ik heb eindelijk mijn geliefde kunnen overtuigen van een van mijn favoriete puree combinaties: puree met groenten, ei en appelmoes. Ik heb het hem geserveerd met de groenten onder de puree; savooikool-puree, maar ook met ‘losse’ groenten (vb. prinsessenbonen) is dit heel lekker.

savooikoolpuree met ei en appelmoesVoor 2 personen:

  • 4 aardappels
  • 1/2 savooikool (vnl. de groene bladeren)
  • appelmoes
  • 2 eieren
  • melk
  • zout, peper, nootmuskaat
  • olijfolie
  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. 18 minuten met water koken in de microgolf.
  2. Was de kool en snij hem in reepjes. Kook lang genoeg in gezouten water tot hij plat begint te worden (dit lijkt in het begin veel, maar als het gekookt is, is het minder).
  3. Laat de kool uitlekken en druk er verder vocht uit met een vork. Doe de kool in de blender en maal hem fijner.
  4. Aardappelen afgieten. Appelmoes 2 minuten in de microgolf zetten.
  5. 2 spiegeleieren bakken en kruiden met een klein beetje zout en peper.
  6. Pureer de aardappelen met de kool en wat melk (naar aanvoelen). Kruid met peper, veel nootmuskaat en wat zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *