Pasta met pesto-champignonsaus en broccoli

Volgens Italianen is het toch verboden spaghetti te snijden, he? Dan vraag ik me echt af of dat bij deze meterslange sagna incannulata ook geldt.

pasta pesto-champignonsaus broccoliVoor 2 personen:

  • 250 g sagna incannulata of andere pasta
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • boter, olijfolie
  • melk
  • bloem
  • water
  • 1 grote eetlepel pesto
  • zout, nootmuskaat
  1. Verwarm olijfolie in de pan en bak hierin de champignons. Giet een klein beetje water erbij (1 dl). Verwarm de broccoli 8 minuten op 900Watt in de microgolf met aanhangend water.
  2. Kook de pasta in gezouten water.
  3. Maak 3 dl bechamelsaus (boter smelten, bloem erdoor roeren, stilaan al roerend melk toevoegen). Kruid met zout en nootmuskaat.
  4. Roer de pesto onder de saus en meng de champignons met het kookvocht eronder.
  5. Laat de broccoli en pasta uitlekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *