Volgens Italianen is het toch verboden spaghetti te snijden, he? Dan vraag ik me echt af of dat bij deze meterslange sagna incannulata ook geldt.
Voor 2 personen:
- 250 g sagna incannulata of andere pasta
- 1 kleine broccoli, in roosjes
- 250 g champignons, in schijfjes
- boter, olijfolie
- melk
- bloem
- water
- 1 grote eetlepel pesto
- zout, nootmuskaat
- Verwarm olijfolie in de pan en bak hierin de champignons. Giet een klein beetje water erbij (1 dl). Verwarm de broccoli 8 minuten op 900Watt in de microgolf met aanhangend water.
- Kook de pasta in gezouten water.
- Maak 3 dl bechamelsaus (boter smelten, bloem erdoor roeren, stilaan al roerend melk toevoegen). Kruid met zout en nootmuskaat.
- Roer de pesto onder de saus en meng de champignons met het kookvocht eronder.
- Laat de broccoli en pasta uitlekken.