Eindelijk nog eens ‘iets nieuws’ gemaakt deze week. Het werd tijd. Maaltijdsoep met krakers.
Voor 2 personen (en 2 dozen voor in de diepvries):
- 75 g linzen
- 15 g gedroogde paddestoelen
- 1 el olijfolie
- 1 wortel, in stukjes
- 1 steel witte selder, in schijfjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje look, geperst
- verse peterselie
- chilipoeder
- 1,5 l groentenbouillon
- 1 blik rode bonen
- 1 blik kikkererwten
- 120 g pasta (penne ofzo)
- peper en zout
- Breng de linzen aan de kook in een pan met 4,75 dl water. Kook op een laag vuur 15-20 minuten. Ondertussen paddestoelen in 1,75 dl warm water weken.
- Verhit olie in een soeppot en roerbak de wortel, selder, ui, knooflook, peterselie en wat chilipoeder 5-7 minuten. Bouillon en paddestoelen met weekvocht toevoegen.
- Breng alles aan de kook en voeg bonen, kikkererwten en linzen toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat alles afgedekt nog 20 minuten zachtjes koken.
- Pasta toevoegen en nog 8 minuten koken tot de pasta gaar is. Af en toe roeren.