Groentesoep met pasta en bonen

Eindelijk nog eens ‘iets nieuws’ gemaakt deze week. Het werd tijd. Maaltijdsoep met krakers.

Voor 2 personen (en 2 dozen voor in de diepvries):

  • 75 g linzenfoto
  • 15 g gedroogde paddestoelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 steel witte selder, in schijfjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, geperst
  • verse peterselie
  • chilipoeder
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 120 g pasta (penne ofzo)
  • peper en zout
  1. Breng de linzen aan de kook in een pan met 4,75 dl water. Kook op een laag vuur 15-20 minuten. Ondertussen paddestoelen in 1,75 dl warm water weken.
  2. Verhit olie in een soeppot en roerbak de wortel, selder, ui, knooflook, peterselie en wat chilipoeder 5-7 minuten. Bouillon en paddestoelen met weekvocht toevoegen.
  3. Breng alles aan de kook en voeg bonen, kikkererwten en linzen toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat alles afgedekt nog 20 minuten zachtjes koken.
  4. Pasta toevoegen en nog 8 minuten koken tot de pasta gaar is. Af en toe roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *