Witloof in de oven met puree en ei

Bompa had me verrast met een paar stronkjes eigen gekweekt grondwitloof. Dankbaar aangenomen, maar eigenlijk ben ik er niet zo voor, bitter witloof. Ze hadden me al gerustgesteld dat grondwitloof veel zachter is van smaak dan witloof uit de winkel. En gelijk hadden ze, het was best lekker!

witloof in de ovenVoor 1 persoon

  • 3 kleine aardappelen
  • 2 (dunne) stronkjes witloof
  • 1 ei
  • 100 ml kaassaus
  • zout, peper, nootmuskaat, melk
  1. Kook het witloof 20 minuten in gezouten water. Snij de aardappelen in schijfjes en kook 15 minuten in water in de microgolf.
  2. Maak ondertussen kaassaus (met wat extra parmezaan) en kook het ei half hard.
  3. Giet de aardappelen af en maak er puree van (melk onderdoen en pletten, kruiden met zout, nootmuskaat en peper).
  4. Verdeel het ei in vier partjes. Witloof afgieten en goed uitduwen.
  5. Doe de puree op de bodem van een ovenschaaltje. Leg het witloof er op en daarop de partjes ei. Overgiet met de kaassaus en zet 6 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *