Spaghetti in de oven

Spaghetti, maar dan toch net iets feestelijker.

Voor 2 personen:

  • 200 g cappelini
  • 1/2 pot Heinz spagheroni
  • olijfolie
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 125 g champignons, in schijfjes
  • 2 teentjes look
  • 150 ml stevige kaassaus (boter, bloem, melk, kruiden, 100 g gemalen kaas)
  • nog een beetje gemalen kaas voor de afwerking
  1. Snij de groenten fijn.
  2. Verhit olie in een pan en bak de ui en look. Voeg de paprika bij en de andere groenten. Bak zachtjes. Voeg de tomatensaus toe en laat nog geruime tijd sudderen.
  3. Kook water voor de pasta en kook deze 4 minuten.
  4. Smelt boter in een pannetje. Maak een roux met melk. Zet de pot van het vuur en roer de kaas eronder. Kruid met peper en veel nootmuskaat.
  5. Doe de cappelini in een ovenschotel. Doe de spaghettisaus erover. Doe daarover de kaassaus en bestrooi met wat gemalen kaas.
  6. Zet 16 minuten onder een hete grill.

(Tip voor 2 personen: maak gewoon saus voor 2 keer, dan kan je alle ingrediënten volledig gebruiken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *