Tomatensoep

Lekkere tomatensoep met verse tomaten. Wie wil kan de laatste 4 minuten nog vermicelli toevoegen.

Ingrediënten voor 4 grote kommen:

  • 6 tomaten
  • 100 ml passata
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 el tomatenketchup
  • olijfolie
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 blokje groentebouillon
  • klein beetje zout
  • zwarte peper
  • geut melk
  1. Snij de aardappel en ui in stukjes en bak deze in olijfolie.
  2. Snij de tomaten in stukjes en voeg samen met de passata en tomatenpuree bij de ui.
  3. Doe er 1,2 liter water bij en de bouillonblokjes. Laat 20 minuten koken.
  4. Mix de soep en zeef de velletjes eruit.
  5. Kruid met peper en een beetje zout. Roer de ketchup eronder.
  6. Giet vlak voor het opdienen nog een geut melk (of room) erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *