Kervelsoep

Vader kwam met verse kervel aan. Ideaal om eens een keer kervelsoep te maken. Het was mijn eerste keer, maar zeker niet de laatste.

Ingrediënten

  • 60 g kervel
  • 1 dikke ui
  • 1 zeer kleine aardappel
  • preigroen, zowat drie ‘bladen’
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • klontje boter
  • 1,5 el bloem
  • peper, zout
  1. Snij de ui, aardappel en prei en bak kort in wat boter.
  2. Roer de bloem eronder tot je geen ‘poeder’ meer hebt. Voeg beetje bij beetje en al roerend het water toe. Doe er de bouillonblokjes bij samen met wat zwarte peper en een beetje zout. Kook 15 minuten.
  3. Mix de soep.
  4. Hak of knip de kervel fijn en kook nog 3-5 minuten mee.

2 thoughts on “Kervelsoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *