Ik had nog nooit voordien bananencake gemaakt, maar het is goed meegevallen. Zowel qua smaak, als qua gemakkelijkheid. Hij moet wel even in de oven, maar het deeg maken duurt maar 5 à 10 minuten.
- 2 bananen
- 160 g zachtgemaakte boter
- 150 g witte suiker
- 150 g zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- zout
- Klop de suiker onder de boter. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed door kloppen.
- Spatel de bloem onder het deeg.
- Schil de bananen en snij ze in (dunne) schijfjes. Meng deze onder het deeg en voeg er een snuifje zout aan toe.
- Smeer een bakvorm met olijfolie in en bekleed met bakpapier.
- Bak gedurende 75 minuten op 150°.
- Controleer met een breinaald of de cake vanbinnen goed gaar is. Wanneer er niets meer blijft plakken haal je de cake uit de oven en laat je hem even rusten in het bakblik. Laat nadien afkoelen op een rooster.
Daar ben ik de laatste tijd ook over aan het denken, bananencake te maken. Ziet er zeer lekker uit in elk geval!