Macaroni met tomatensaus en champignons in de oven

In de oven, met een korstje. Veel moet pasta niet hebben om een beetje ‘feestelijker’ te worden.

Voor 2 personen:

  • 220 g korte macaroni
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 g champignons
  • 2 tomaten
  • klontje boter
  • 1,5 el bloem
  • 1 kopje sterke groentenbouillon
  • een geut melk
  • gemalen kaas
  • paneermeel
  • olijfolie
  • peper, zout, nootmuskaat
  1. Zet water aan de kook voor de pasta. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de champignons in schijfjes en bak in wat olijfolie. Snij de tomaten in stukjes en voeg toe wanneer de champignons bruin zijn, bak nog kort mee.
  3. Giet de pasta af.
  4. Smelt de boter in de kookpot. Roer de bloem erdoor. Voeg traag en al roerend de bouillon toe. Meng de tomatenpuree er onder. Leng aan met wat melk tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Doe de groenten onder de saus.
  5. Doe de pasta in een ovenschotel. Meng de saus eronder. Bestrooi met gemalen kaas. Strooi daarover wat paneermeel en sprenkel er wat olijfolie over.
  6. Zet 10 minuten onder de grill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *