Macaroni – kaassaus – oven… denk dat het dan altijd goed is.
Voor 2 personen:
- 250 g korte macaroni
- 500 g broccoli
- 2 eieren
- 250 ml melk
- bloem, boter
- nootmuskaat, peper, zout
- 1 hand gemalen kaas, 2 el grof geraspte parmezaan
- paneermeel
- olijfolie
- Verdeel de broccoli in roosjes en was deze. Doe met aanhangend vocht in een afgesloten microgolfkom en kook met aanhangend vocht gedurende 5 à 6 minuten op 900 Watt.
- Kook de eieren hard en kook de macaroni volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Smelt een klontje boter in een pannetje en roer de bloem erdoor. Voeg goed roerend traag de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de saus van het vuur en laat er al roerend de gemalen kaas en de helft van de parmezaan onder smelten.
- Giet de pasta af en verdeel de eieren in partjes.
- Verdeel broccoli, pasta en ei over een ovenschotel. Giet er de kaassaus over.
- Bestrooi met wat paneermeel en de overgebleven parmezaan. Besprenkel met olijfolie. Zet gedurende 9 minuten onder de grill.
Hey,
Een echte fan van je blog wou je even melden dat puntje 3.Smelt een klontje boter in een pannetje en roer de boter erdoor. -> je bedoelt toch bloem erdoor roeren?
Ben niet echt een kookprinses dus wou gewoon even weten.
Groetjes
Inderdaad, bloem roeren! Een exacte hoeveelheid heb ik niet, ik gok dat altijd. 2 eetlepels ongeveer.