Spring naar inhoud
- 1 kg venkel
- 300 g aardappelen
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 laurierblad
- zout
- witte peper
- 1 klein kopje melk
- 1 l water
- 1 zure appel
- 2 eetlepels boter
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- Maak de venkel schoon en snij in stukjes. Bewaar het loof. Schil de aardappelen en snij in stukjes.
- Snij de ui en look fijn.
- Doe de ui, look, venkel en aardappel in de kookpot, samen met de laurier, peper en zout. Voeg het water toe en laat 50 minuten afgedekt koken.
- Smelt wat boter en smoor hierin de peterselie en het venkelgroen.
- Rasp de appel en voeg deze bij de soep.
- Haal de laurier uit de soep en mix hem.
- Meng de melk eronder. Laat nog een minuutje doorkoken. Voeg de gesmoorde kruiden toe.
Gerelateerd