Venkelsoep

  • 1 kg venkel
  • 300 g aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • zout
  • witte peper
  • 1 klein kopje melk
  • 1 l water
  • 1 zure appel
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  1. Maak de venkel schoon en snij in stukjes. Bewaar het loof. Schil de aardappelen en snij in stukjes. 
  2. Snij de ui en look fijn.
  3. Doe de ui, look, venkel en aardappel in de kookpot, samen met de laurier, peper en zout. Voeg het water toe en laat 50 minuten afgedekt koken.
  4. Smelt wat boter en smoor hierin de peterselie en het venkelgroen.
  5. Rasp de appel en voeg deze bij de soep.
  6. Haal de laurier uit de soep en mix hem.
  7. Meng de melk eronder. Laat nog een minuutje doorkoken. Voeg de gesmoorde kruiden toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *