Voor 4 burgers:
- 270g courgette
- 30g geraspte parmezaan
- 30g ricotta
- 1/2 ei
- paneermeel
- peper en zout
- olie
- 4 harde broodjes
- bicky dressing
- tomatenketchup
- augurken
- gebakken uitjes
- wat ijsbergsla
- 1 tomaat
- Rasp de courgette. Doe in een zeefje en druk met de achterkant van een lepel het vocht er heel goed uit.
- Meng de courgette met het ei, 2 el paneermeel, de parmezaan en ricotta. Kruid met goed wat peper en een beetje zout.
- Maak 4 burgers van het mengsel en paneer deze aan beide kanten.
- Verhit wat olie in een pan en bak de burger aan elke kant enkele minuten tot ze goudbruin zijn.
- Snij de broodjes doormidden. Leg wat sla en een schijfje tomaat op de bodem. Hierop de burger, bicky dressing en tomatenketchup en vervolgens de bicky uitjes en wat augurken.
- Smakelijk
ok, dit klinkt heel erg lekker.. comfortfood! komt op m’n to-do :)