Salade met zoete aardappel, bietjes en witlof

Heerlijk en gezond.

salade met zoete aardappel, bietjes en witlof

Voor 2 personen:

  • 3 zoete aardappelen
  • 400 g rode bietjes in blokjes (2 kleine blikjes)
  • 3 kleine stronkjes witlof
  • 40 g rucola
  • paar blaadjes gewone sla
  • yoghurtdressing
  1. Schil de zoete aardappelen en snij deze in blokjes. Was ze. Stoom in 7 minuten gaar met aanhangende vocht (microgolf 750 Watt – schaal met deksel).
  2. Was de sla en schik de blaren in een groot bord.
  3. Schik hier de rucola op.
  4. Verwijder het harde middelste van het witloof en snij de blaren in dunne reepjes. Doe deze op de rucola.
  5. Giet de aardappelblokjes af en laat ze iets afkoelen (ik heb ze liefst nog wat lauw). Schik op de salade.
  6. Als laatste de blokjes biet en de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *