Zoete aardappelsoep

Voor 3 à 4 personen

  • 1 hele dikke zoete aardappel
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 2 dikke rode uien
  • 1 teentje look
  • Zwarte peper
  • 8 dl groentebouillon
  • Ev. wat peterselie
  • Olijfolie
  1. Snij de uien en look fijn. Fruit in wat olijfolie (vuur niet te hoog).
  2. Schil de aardappel en wortel en snij in stukken. Was de paprika en maak hem proper. Snij in repen. Voeg alles toe aan de ui. Bak nog 5 minuten verder.
  3. Overgiet met 8 dl groentebouillon en laat 25 minuten koken met deksel.
  4. Mix de soep, kruid met wat peper en dien op. Bestrooi ev. met wat peterselie of voeg een geutje room toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *