Hartige wafels

Wafels hoeven niet altijd zoet en als tussendoortje. Je kan ook hartige varianten maken om als hoofdmaal te serveren.

Voor 4 personen:

  • 450g aardappelen
  • 1/3 courgette
  • 50g jonge spinazie
  • 4 bosuitjes
  • 1/3 bosje kervel
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 ei
  • 55g bloem
  • 80g gemalen kaas
  • peper, zout

Voor erbij:

  • Yoghurtsausje: 4 el sojayoghurt (of andere), 5cm komkommer in kleine stukjes gesneden, peper en zout
  • Simpel rauwkostslaatje

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook gaar.
  • Maak ondertussen de groenten proper. Rasp de courgette en knijp deze goed uit om vocht te verwijderen. Knip de spinazie en kervel fijn. Snij de bosuitjes in ringen.
  • Verwarm het wafelijzer voor.
  • Stamp de aardappelen tot puree. Meng er al de andere ingrediënten onder, eindig met bloem die je er beetje bij beetje over strooit. Kruid af met peper en zout.
  • Maak van de puree bolletjes ter grootte van een ei en doe deze in het wafelijzer. Je hoeft dit niet in te vetten. Bak de wafel goudbruin.
  • Serveer met de yoghurtsaus en wat rauwkost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *