Wafels hoeven niet altijd zoet en als tussendoortje. Je kan ook hartige varianten maken om als hoofdmaal te serveren.
Voor 4 personen:
- 450g aardappelen
- 1/3 courgette
- 50g jonge spinazie
- 4 bosuitjes
- 1/3 bosje kervel
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 ei
- 55g bloem
- 80g gemalen kaas
- peper, zout
Voor erbij:
- Yoghurtsausje: 4 el sojayoghurt (of andere), 5cm komkommer in kleine stukjes gesneden, peper en zout
- Simpel rauwkostslaatje
Bereiding:
- Schil de aardappelen en kook gaar.
- Maak ondertussen de groenten proper. Rasp de courgette en knijp deze goed uit om vocht te verwijderen. Knip de spinazie en kervel fijn. Snij de bosuitjes in ringen.
- Verwarm het wafelijzer voor.
- Stamp de aardappelen tot puree. Meng er al de andere ingrediënten onder, eindig met bloem die je er beetje bij beetje over strooit. Kruid af met peper en zout.
- Maak van de puree bolletjes ter grootte van een ei en doe deze in het wafelijzer. Je hoeft dit niet in te vetten. Bak de wafel goudbruin.
- Serveer met de yoghurtsaus en wat rauwkost.