Salade met haloumi, nectarine en broccolini

Ruim een jaar niets meer gepost. Schande. Meteen eens goedmaken met deze heerlijke salade. Perfect combo tussen rauw en gaar, zoet en zout …

Voor 4 personen:

-500g haloumi (hier Berloumi zomer, die is lekker gekruid)
-4 nectarines
-200g broccolini
-20 tomaatjes (mengeling of gewoon kerstomaten)
-wat pecannoten
-125g veldsla
-250g kikkererwten (bokaal/blik)
-olijfolie
-citroensap
-peper en zout

  1. Was de broccolini en bak gaar in een pan met olijfolie, strooi er wat zout over.
  2. Snij de haloumi in plakjes en bak ook in de pan.
  3. De nectarines snij je elk in 8 partjes. Deze kunnen na de haloumi in de pan en bak ze tot ze wat bruin schroeien.
  4. Snij de tomaatjes door 2.
  5. Was de veldsla indien nodig.
  6. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  7. Breek de pecannoten in grove stukken.
  8. Meng 2 delen olijfolie met 1 deel citroensap om wat dressing te maken en kruid met peper en zout.
  9. Schik sla onderaan in bord. Leg er de haloumi op, de partjes nectarine en de tomaatjes. Bestrooi met kikkererwten en noten. Besprenkel met dressing. Leg de broccolini erover heen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *