Heerlijk romige soep! Hier geserveerd als maaltijd met cassave kroepoek en een stukje brood.
Voor 4 personen:
- 2 uien
- Beetje lookpoeder
- olijfolie
- 4 cm gember
- 500g zoete aardappel
- 220g pindakaas creamy
- 400ml kokosmelk
- 900ml groentebouillon
- 2 lente-uitjes
- 200g sojascheuten
- Kopje gezouten pinda’s
- Zakje cassave kroepoek
- Hak de uien grof. Schil de zoete aardappel en snij in schijfjes.
- Stoof de uien samen met de lookpoeder en de gember aan in wat olijfolie.
- Voeg de aardappel toe en bak kort mee.
- Blus met de bouillon.
- Laat nog een dik kwartier verder koken.
- Voeg de pindakaas toe en mix alles glad in de blender.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Serveer met goed wat sojascheuten. Lente-ui en pinda’s. Geef cassave chips en een stukje stokbrood erbij.