Courgette gevuld met pilavrijst

Als er kaneel en rozijnen inzitten kan je bij mij nog weinig mis doen en niet enkel bij desserts. Hier een recept voor overheerlijke gevulde courgettes.

  • dsc_54651/2 ui, gesnipperd
  • 1/2 tl kaneel
  • zwarte peper
  • 25g pijnboompitten
  • 1 tomaat
  • 100g (quorn)gehakt
  • 25g rozijnen
  • 250ml bouillon
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 100g zilvervliesrijst
  1. Courgettes wassen en in lengte halveren. Vruchtvlees eruit lepelen en
    dit fijnsnijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees
    in blokjes snijden.
  2. In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2-3 min zachtjes bakken
    tot alle korrels glanzen. Gehakt toevoegen en rul bakken.
    Courgettenvruchtvlees en tomaat erdoor scheppen en even meebakken.
    Kaneel en rozijnen erover strooien en zout en peper naar smaak
    toevoegen.
  3. Bouillon verwarmen en 200 ml ervan aan rijstmengsel
    toevoegen, in 20 minuten zachtjes gaarkoken.
    Als rijst gaar is, in droge koekenpan pijnboompitten goudbruin
    roosteren en door rijst scheppen.
  4. Courgettes in schaal leggen en hoog
    opvullen met rijstmengsel (=pilav). Rest van bouillon op bodem van de
    schaal schenken. Rest van olie over courgettes druppelen.
    Oven voorverwarmen op 200°. Gevulde courgettes in midden van oven in
    25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Toevoegen aan je kookboek.

One thought on “Courgette gevuld met pilavrijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *