Als er kaneel en rozijnen inzitten kan je bij mij nog weinig mis doen en niet enkel bij desserts. Hier een recept voor overheerlijke gevulde courgettes.
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1/2 tl kaneel
- zwarte peper
- 25g pijnboompitten
- 1 tomaat
- 100g (quorn)gehakt
- 25g rozijnen
- 250ml bouillon
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 100g zilvervliesrijst
- Courgettes wassen en in lengte halveren. Vruchtvlees eruit lepelen en
dit fijnsnijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees
in blokjes snijden. - In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2-3 min zachtjes bakken
tot alle korrels glanzen. Gehakt toevoegen en rul bakken.
Courgettenvruchtvlees en tomaat erdoor scheppen en even meebakken.
Kaneel en rozijnen erover strooien en zout en peper naar smaak
toevoegen. - Bouillon verwarmen en 200 ml ervan aan rijstmengsel
toevoegen, in 20 minuten zachtjes gaarkoken.
Als rijst gaar is, in droge koekenpan pijnboompitten goudbruin
roosteren en door rijst scheppen. - Courgettes in schaal leggen en hoog
opvullen met rijstmengsel (=pilav). Rest van bouillon op bodem van de
schaal schenken. Rest van olie over courgettes druppelen.
Oven voorverwarmen op 200°. Gevulde courgettes in midden van oven in
25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Toevoegen aan je kookboek.
One thought on “Courgette gevuld met pilavrijst”