El Sombrero – Leuven

Gisterenavond door mijn schoonmoeder meegenomen naar Leuven. Volgende week is ze jarig en ze wou dit graag vieren met een etentje. We volgden het advies van een vriend en trokken naar El Sombrero in Leuven. Langs buiten zag het er niet beter uit dan de gemiddelde pitazaak en ook de website doet je twijfelen, maar zoals men weet, het is het innerlijk wat telt.

We traden binnen bij de mexicaan en zagen een heleboel mensen zeer gelukkig aan hun tafel zitten. Dat beloofde en ook de kaart zag er goed uit. Van elk soort gerecht minstens één vegetarische optie. Ik ging voor de Combinación Campeche. Combinaties zijn immers zeer geschikt voor mensen zoals mij die een heel bord van hetzelfde nogal snel saai vinden.

Op mijn bord een tortilla met banaan en kaas overgoten met molesaus (chocoladesaus en amandelschijfjes), 2 chilies met bonenpuree en notencrème, tostada bakje met chili sin carne, rijst, slaatjes, guacomole en zure room; een heel palet aan lekkernijen. De gerechtjes waren allen zeer verschillend en vormden een goede afwisseling tussen zoet, fris en lichtjes gekruid.

Dit was de eerste keer dat ik bij een echte mexicaan ging eten en het was een heerlijke vernieuwing. Hier wil ik zeker nog eens terugkomen!

3 thoughts on “El Sombrero – Leuven”

  1. Mijne burrito vegetariano mocht er ook zeker wezen. En een lekkere mojito achteraf, njam! Ik ga volgende keer weer mee :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *