Guatemalteekse rijst

Guatemala op je bord, een lekker eenpansgerecht met rijst en groenten.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 070520090012 koppen rijst
 • 4 kleine tomaten
 • 1/2 ui, 2 teentjes knoflook
 • 1 halve wortel
 • een handvol erwtjes
 • 1 aardappel
 • verse koriander
 • zout, peper en olie
 • 3/4 bouillonblokje
 1. Snij de tomaten in vieren. De rest van de groenten in staafjes, wortel opschillen in ‘wokrepen’. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit er de fijngesneden knoflook in samen met een handvol verse fijngesneden koriander. Voeg er wat later de groenten aan toe. Bak gedurende een minuut en voeg er dan de twee koppen rijst aan toe.
 2. Bak een halve minuut samen met de rijst en voeg dan water, samen met twee eetlepels zout en het verkruimeld bouillonblokje, aan de pan toe tot alles onder staat. Laat op een zacht vuur pruttelen met een deksel op de pan tot de rijst gaar is. Als de rijst alle water heeft opgeslorpt maar nog niet gaar is, voeg dan opnieuw wat water toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *