Het is er het moment voor, verse asperges. Voor een keer zwommen ze niet in boter/eiersaus, maar konden ze rusten op een bedje van spinazie, vergezeld met mosterdsaus en tomaat.
Voor 2 personen:
- 500 g witte asperges
- zout, peper
- 1/2 ui
- 400 g verse spinazie
- 1 el olie, beetje boter
- 1 tomaat
- 3 el sojaroom
- 30 g mosterd
- 1 klein ei
- Asperges schillen, kontje afsnijden en 15 minuten koken in gezouten water.
- Ui pellen en snipperen. Spinazie schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Olie verhitten en ui erin bakken. Spinazie toevoegen en laten slinken. Met zout en peper op smaak brengen.
- Oven voorverwarmen op 200°. Tomaten wassen, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden. Slagroom, mosterd en ei mengen. Asperges nog een beetje nabakken in wat boter.
- Spinazie in een ovenschotel doen, asperges er bovenop leggen en overgieten met de mosterdsaus (zoveel als gewenst). Bestrooi met de tomatenblokjes en laat ongeveer 10 minuten in de oven bakken.
Serveer met een aardappelpuree of -schijfjes.