Rode rijst met tomatensaus

Een klassieker van moeder en zus meegekregen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • rode rijst tomatensaus125 g rijst
  • 0,5 l groentenbouillon
  • 80 g erwtjes
  • 1/2 blik rode bonen
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 bolletje mozarella
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en bak 5 minuten in wat olijfolie. Voeg de rijst, tomatenpuree, gepelde tomaten en groentenbouillon erbij. Laat 30 minuten pruttelen.
  2. Voeg de bonen en erwtjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Kruid met peper.
  3. Doe de rijst in een ovenschotel en bedek met schijfjes tomaat en sluit af met een laag mozarellaschijfjes
  4. Zet nog 5 minuten onder de grill tot de mozarella gesmolten is en lichtjes bruin kleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *