Donderdag Veggiedag – Hasselt

Odonderdag_veggiedagok Hasselt doet mee met ‘Donderdag Veggiedag’, een campagne van EVA vzw, ter promotie van het verminderen van de vleesconsumptie. Op 1 oktober – wereld vegetarisme dag – zal het stadsbestuur een officiële aankondiging de wereld insturen. Ze manen zowel horeca als inwoners aan om op donderdag vlees en vis aan de kant te schuiven en te kiezen voor een plantaardig alternatief. Restaurants kunnen een deursticker aanvragen met het Donderdag Veggiedaglogo, om aan te tonen dat zij hun kaart (zeker op donderdag) extra vegetarisch tinten. Hiermee is Hasselt na Gent de tweede Vlaamse stad die de vegetarische donderdag steunt.
Op zaterdag 10 oktober zal de Grote Markt van Hasselt omgetoverd worden tot een plantaardig paradijs met infostanden, kookdemonstraties en animatie. O.a. Alpro Soya, Maya seitanmakerij, Seven Arrow tofu en Damhert werken mee aan dit initiatief . De eerste 500 personen die het Donderdag Veggiedag-engagement ondertekenen en daarmee plechtig beloven om 1 dag per week een vegetarische maaltijd op tafel te toveren, zullen beloond worden met een vegetarische goodie-bag met daarin enkele producten om hen op weg te helpen.

3 thoughts on “Donderdag Veggiedag – Hasselt”

  1. Wij zijn zeer tevreden met dit gebeuren.We vinden dat alle steden zo een dag zouden moeten houden,proficiat aan hasselt en gent.Familie dirix.Tongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *