Mexicaanse aardappel

Een beetje Mexico naar België halen. Hier een recept voor een gevulde aardappel. Lekker met groentensalade (komkommer-tomaat-paprika-oregano) en rijst met een laagje gegratineerde kaas.

mexicaanse aardappelVoor de aardappelen (2 personen):

  • 2 heel grote of 4 middelgrote aardappelen
  • 75 ml milde chilisaus
  • 1 blik kikkererwten (of chilibonen maar dat hadden wij niet)
  • 1 el zachte geitenkaas
  • komijn
  • zout
  1. Was de aardappelen heel goed en leg ze zonder extra vocht in een microgolfschaal. Doorprik de aardappelen op een paar plaatsen en plaats ze met deksel in de microgolf. Naargelang de grote 8 tot 11 minuten op 750 Watt.
  2. Spoel de kikkererwten/bonen af met koud water en laat uitlekken. Warm op in een pannetje. Roer er de chilisaus en geitenkaas onder en kruid met komijn.
  3. Snij de aardappelen kruiselings in en bestrooi met wat zout. Vul met de vulling.
  4. Je kan de aardappelen zo server of er nog wat kaas overstrooien en deze laten smelten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *