Risotto met witte bonen en rozemarijn

Risotto, nog zoiets wat in duizend-en-één varianten bestaat. Hier een variant met bonen en rozemarijn.

risotto met witte bonen en rozemarijnIngrediënten voor 2 personen:

  • 200 g witte bonen uit blik
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 150 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 9 dl groentebouillon
  • 1 el mascarpone
  • wat geraspte parmezaan
  • 1/2 tl rozemarijn
  • peper en zout
  1. Laat de bonen uitlekken. Spoel ze af met koud water en laat ze opnieuw uitlekken.
  2. Doe zowat 2/3 van de bonen in de blender of pureer ze. Hou de rest apart.
  3. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en knoflook 5 minuten
  4. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten al roerend mee tot de korrels doorschijnend worden.
  5. Doe de wijn en bij en kook 3 minuten (totdat de wijn is opgenomen). Voeg schep per schep de bouillon toe, telkens totdat de vorige bouillon is opgnomen.
  6. Als de rijst bijna gaar is de bonenpuree erdoor roeren en verder laten koken tot de bouillon volledig opgeslorpt is.
  7. Voeg de hele bonen, mascarpone, parmezaan en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout. Nog even samen laten pruttelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *