Risotto, nog zoiets wat in duizend-en-één varianten bestaat. Hier een variant met bonen en rozemarijn.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g witte bonen uit blik
- 2 el olijfolie
- 1/2 ui gesnipperd
- 1 teentje look, geperst
- 150 g risottorijst
- 1 dl witte wijn
- 9 dl groentebouillon
- 1 el mascarpone
- wat geraspte parmezaan
- 1/2 tl rozemarijn
- peper en zout
- Laat de bonen uitlekken. Spoel ze af met koud water en laat ze opnieuw uitlekken.
- Doe zowat 2/3 van de bonen in de blender of pureer ze. Hou de rest apart.
- Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en knoflook 5 minuten
- Voeg de rijst toe en bak een paar minuten al roerend mee tot de korrels doorschijnend worden.
- Doe de wijn en bij en kook 3 minuten (totdat de wijn is opgenomen). Voeg schep per schep de bouillon toe, telkens totdat de vorige bouillon is opgnomen.
- Als de rijst bijna gaar is de bonenpuree erdoor roeren en verder laten koken tot de bouillon volledig opgeslorpt is.
- Voeg de hele bonen, mascarpone, parmezaan en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout. Nog even samen laten pruttelen.