Vegetarisch worstenbroodje

Ook vegetariërs kunnen worstenbroodjes eten. In de Bioshop (en de Origin’o) verkopen ze verse worstenbroodjes in de koeltoog. Je kan kiezen uit de seitanvariant of de tofuvariant. Ik neem altijd de seitanvariant, de tofuvariant heb ik nog niet geproefd.

Serveertip: worstenbroodje met puree, spiegelei en paprika-tomatensaus

Voor twee personen:

  • 2 eieren
  • 4 aardappelen
  • melk
  • 60 ml room
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1/2 pot pastasaus
  • 1 rode paprika
  • 2 seitan worstenbroodjes
  1. Schil en kook de aardappelen.
  2. Zet de seitanbroodjes gedurende 25 minuten op 180° in de oven op een rooster.
  3. Snij de paprika in fijne reepjes en bak deze in olijfolie goed gaar. Zet de saus op een zacht vuurtje en meng er de room en wat peper onder. Wanneer de paprika’s goed zijn deze onder de saus mengen.
  4. Maak 2 spiegeleieren.
  5. Giet de aardappelen af en stamp samen met melk, peper, zout en nootmuskaat tot puree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *